Glede na vedno večjo prisotnost komarjev in tudi drugih insektov, so komarniki v današnjem času skoraj nepogrešljivi. So zelo učinkovita zaščita pred insekti, mreža je iz steklenih vlaken, katera nam ne omejuje pogleda navzven, ogrodja pa iz aluminija. Poznamo rolo komarnike, vertikalne -krilne komarnike (za vrata) in fiksne komarnike.

rolo komarnik

 

ROLO KOMARNIKI

Rolo komarniki, mreže so iz UV stabilizirane iz steklenih vlaken, katera se navija v rolo omarico, pri straneh pa so specialna aluminijasta vodila z vstavljeno ščetko, katera preprečuje komarjem vstop v prostor in omogoča komarniku lepo drsenje in enostavno spuščanje ter dvigovanje. Lahko se jih pritrdi direktno na površino zidu, kot tudi na okenski okvir ali na vodila zunanje rolete, Dobavljivi so v beli ali temno rjavi barvi, lahko pa se jih pobarva v kakršnokoli barvo. Velikosti teh so omejene na širino 180 cm invišino 240 cm.

 

VERTIKALNI ROLO KOMARNIKI

Vertikalni rolo komarniki so primerni za vhodna kot tudi balkonska vrata, mreže so iz UV stabilizirane iz steklenih vlaken, katera se navija v rolo omarico, spodaj in zgoraj pa so specialna aluminijasta vodila z vstavljeno ščetko, katera preprečuje komarjem vstop v prostor in omogoča komarniku lepo drsenje. Z ročico ga enostavno odpiramo in zapiramo, vodila na zgornji in kolešček na spodnji strani pa omogočajo dobro drsenje, kakor tudi tesnjenje pred vdorom komarjev, zapahne pa se s pomočjo magnetov v zaključni letvi. Dobavljivi so v beli ali temno rjavi barvi, lahko pa se jih pobarva v kakršnokoli barvo. Velikosti teh so omejene na širino 140 cm in višino 240 cm, lahko pa so dvojni in je maksimalna širina 250 cm.

 

FIKSNI KOMARNIKI

Fiksni komarniki so sestavljeni iz mreže ki je UV stabilizirana iz steklenih vlaken, okvir je iz aluminija v beli in temno rjavi barvi, komarnik pride pritrjen na zunanji okenski okvir z vijaki ali z posebnimi zatiči, kateri nam omogočajo enostavno demontažo, ko komarnika ne potrebujemo.

 

PLISE KOMARNIKI

Plise komarniki so sestavljeni aluminijastega okvirja in plisirane – kot harmonika zložene mrežice, lahko se uporabljajo za okna – upravlja se jih lahko od zgoraj navzdol ali od leve proti desni. Najbolj do izraza svoje uporabnosti pa pridejo pri vratih, saj zavzamejo dokaj malo prostora, imajo zelo nizko spodnje vodilo, katero ne moti pri prehodu skozi vrata in se ga enostavno odpira in zapira – bočno, kar tudi pripomore da med našim prehodom pride v prostor čim manj nezaželenega mrčesa.

                                                 

                                                                                  ročaji komarnika, rolo komarnik               ročaj komarnika ki se spravi

                                                                     ročaji komarnikov