Tende z rokami, so najbolj razširjen model tend. Ker so brez kasete se lahko montirajo povsod, kjer niso izpostavljene dežju, lahko pa se jim doda ustrezna streha. Tende z iztegljivimi rokami so dobavljive v iztegu od 150 cm pa tja do 600 cm, širina tend pa se giblje do 16 metrov, upravljanje pa je možno z palico ali elektromotorjem. Oprema tend je v beli barvi, lahko pa se pobarva v vse barve po RALu, na izbiro je zelo široka paleta vzorcev in barv prekrival, platna so 100% akrilna z teflonskim premazom, kateri služi za vodoodbojnist, kot tudi proti nabiranju umazanije. Tende je mogoče tudi opremiti z tehničnimi screen platni. Tende so lahko nameščene na strop ali na steno. Vse tende je možno motorizirati, kot tudi zaščititi z ustreznimi senzorji za veter in dež.

tenda z rokami uran

 

 

 

Kasetne tende

Kasetne tende, lastnost teh je da se blago in roke spravijo v kaseto, so estetsko lepše, prekrivalo pa je zaščitene pred zunanjimi vplivi.

Balkonske vertikalne tende

Balkonske ali vertikalne tende so cenejša varianta tende, primerne za balkone in tam kjer ni potreben izteg le teh, montirane so v strop ali na zid, spodnji profil pa se zatakne za ušesa, katera so pritrjena na balkonsko ograjo ali zid, lahko pa se poskrbi za maksimalen izteg z pomočjo ročic na ograji do 70 cm, upravljanje poteka z pomočjo palice ali elekromotorja. Oprema tend je v beli barvi, lahko pa se pobarva v vse barve po RALu, na izbiro je zelo široka paleta vzorcev in barv prekrival, platna so 100% akrilna z teflonskim premazom, kateri služi za vodoodbojnost, kot tudi proti nabiranju umazanije, možna pa je uporaba ostalih tehničnih screen prekrival.

                                      balkonska tenda z rokami na ograji        balkonska tenda venera, vertikalna tenda

Kupolaste tende

Kupolase in polkrožne tende so največkrat uporabljene za razne lokale in trgovine, za zaščito vhoda kot tudi senčenje oken. Sestavljene so iz aluminijastih profilov v beli barvi, platno je PVC ali akrilno, upravljanje na vrvico, palico ali električni pogon, lahko se jih opremi tudi z ustreznim napisom ali logotipom.