ROLO SENČILA, so senčila, ki v zadnjem času velikokrat zamenjujejo klasične zavese. Zaradi zelo pestre izbire tkanin, nam lahko zelo lepo estetsko olepšajo prostor, tkanine so lahko prosojne, polprosojne, zatemnitvene, potiskane, screen tkanine, na eni strani metalizirane in tkanine različnih struktur, katere prostor zasenčijo. Obstaja zelo raznolika vrsta rolo senčil, lahko so prosto viseči, v kaseti, pritrjeni v ali na okensko krilo, z stranskimi vodili ali brez, mehanizmi za upravljanje so v različnih barvah, ravno tako verižice za upravljanje, lahko ja na vzmet ali pa se jih upravlja na električni pogon.

Notranji prostoviseči roloji: Zelo praktično senčilo, za katerega upravljanje se uporablja verižico, lahko tudi na vzmet, navijalne cevi so debeline 24, 32 in 42 mm, mehanizmi so serijsko v beli barvi, dobavljivi so tudi v sivi, prozorni in rjavi barvi, konzole so lahko tudi kovinske, surove, katere pobarvamo v željeno barvo, sive, zlate, eloksirane.

Prosoviseči rolo

prostoviseči notranji duo rolo

Rolo verižica

Rolo z kovinskimi glavami ekonomik, na podložni letvi

Notranji kasetni roloji: Rolo senčila v kaseti so v dveh izvedbah in sicer Laparo rolo, kateri je elegantnejši, montiran je na okenskem krilu, tkanina se odvija ob steklu, za boljše senčenje pa poskrbijo stranska vodila, upravlja se ga z verižico.
Obstaja še Kasetni rolo, katerega lahko pritrdimo na okensko krilo ali nad okensko odprtino, je lahko z vodili ali brez vodil, upravlja pa se ga z verižico ali monokomando – palico.
Serijsko so v beli barvi.

Kasetni rolo

 

Kasetni rolo z vodili

 

Kasetni rolo, upravljanje s komandno palico.

 

Rolo v kaseti na kovinskih konzolah (navijalna cev 42 ali 50 mm)

 

Polkasetni rolo, je zaprt na vrhnji in prednji strani, tako da je platno varovano pred prahom.

 

VZORCI AKRILNIH PLATEN ZA NOTRANJA ROLO SENČILA:

POLPROSOJNA PLATNA ZA NOTRANJE ROLOJE:

Polprosojna platna za notranje roloje, katera spustijo nekaj svetlobe v prostor, odvisno ali je platno svetlejše ali temnejše barve, rahlo obarvajo prostor v odtenku, v katerem je platno.

 

 

 

ZATEMNITVENO PLATNO ZA NOTRANJE ROLOJE:

Zatemnitveno plateno popolnoma zasenči prostor, ne prepusti svetlobe v prostor, primerno če potrebujemo temo v prostoru.

 

NA ENI STRANI METALIZIRANO PLATNO ZA NOTRANJE ROLOJE:

Platno je polprosojno, spusti nekaj svetlobe v prostor, je pa na zunanji strani metalizirano, tako da boljše odbija sončne žarke in svetlobo.

 

DEKORATIVNA PLATNA ZA NOTRANJE ROLOJE:

Dekorativna platna so večinoma akrilna, nekatera reliefna, tista z oznako BO so zatemnitvena, kar pomeni da ne prepuščajo svetlobe. Barve rahlo odstopajo od vzorcev videnih v živo. Platna so različnih širin, tako da je maksimalna širina rolojev ponekod omejena na 180 cm.

 

 

 

Roloji galerija: