Zunanje žaluzije so najkvalitetnejša in zelo uporabna zunanja senčila, saj nas varujejo pred segrevanjem stekla in tako tudi notranjosti, zaradi nagiba lamel pa omogočajo uravnavanje svetlobe v prostoru. Lahko se uporabljajo klasična z 50 mm široko lamelo, ali Krpan žaluzije 65 in 80 mm široke, ali s profilom v obliki črke Z, 70 in 90 mm široke lamele.
Dobro prenašajo tudi veter, so odporne na dež in UV žarke, in imajo močna stranska aluminijasta vodila. Upravljajo se s pomočjo monokomande ali elektromotorja,
lahko pa se jih tudi avtomatizira s senzorji.

 

KLASIČNE 50 mm:

Zunanje žaluzije z širino lamele 50 mm, lahko se jih namesti zunaj kjer niso izpostavljene vetru, lahko pa tudi na v prostoru, lamela je tanka kot pri notranjih žaluzijah, upravlja se jih lahko z vrvico in palico kot notranjo klasično žaluzijo, lahko pa se z vrtanjem skozi okno napelje upravljanje na notranjo stran, možnost upravljanja tudi s pomočjo monokomande – palice ali elektromotorja. Za vodila se uporablja najlonska vrv ali inox pletenico.

ZUNANJE ŽALUZIJE 80 – 90 mm:

Zunanje žaluzije so dobavljive v širini 80 in 90 mm.
So primerne za velike površine, pri straneh imajo aluminijasta vodila, glede na velikost in izpostavljenost vetru obstajajo različne variante.

Zunanje  žaluzije so zelo dobro odporne tudi na veter. Upravlja pa se jih s pomočjo monokomande ali elektromotora.

 

ZUNANJE Z ŽALUZIJE:

Zunanje žaluzije z Z profilom, širina lamel 80 in 90 mm, profil je oblikovan v obliki črke Z, na spodnji strani pa ima gumo. Prav zaradi oblike Z je lamela bolj ojačana, gumica v lameli pa poskrbi za boljše tesnenje pred svetlobo. Stranska vodila so aluminijasta, trajna in ne rjavijo,
upravljanje pa poteka z monokomando ali elektromotorjem.