Rolete so zelo učinkovita zaščita prostorov pred zunanjimi vplivi kot so sonce, vročina, dež, toča, sneg, mraz, insekti, so tudi odlična zvočna izolacija, kot nas tudi ščitijo pred vlomilci in radovednimi sosedi. Lamele rolet so lahko iz aluminija, katerega notranjost je polnjena s peno, zato so zelo dober zvočni in toplotni izolator, lahko pa so iz plastične mase, katera je pregrajena z prekati in lahko ravno tako polnjena s peno, kar ji omogoča boljšo trdnost in odpornost. Poznamo več vrst rolet glede na montažo, kot so nadokenske PVC rolo omarice in podometne omarice, katere so vgrajene skupaj z oknom in zunanje predokenske omarice, katere se lahko montira naknadno, lahko so tudi z že vgrajenim komarnikom. Obstaja tudi pestra izbira barv, tako aluminijastih kot plastičnih rolet, ravno tako obstaja več oblik predokenskih omaric, kot tudi načinov upravljanja, lahko jih dvigujemo in spuščamo z pomočjo traku ali vrvice, z pomočjo palice – monokomande ali z elektromotorjem.

Ponujamo vam tudi zamenjavo dotrajanih lamel že obstoječim roletam z aluminijastimi ali PVC lamelami in ustreznimi vodili, kot tudi zamenjavo mehanizmov za upravljanje rolet.

 

ZUNANJE PREDOKENSKE OMARICE: Montirane pridejo direktno na okno, lahko že ob vgradnji oken ali naknadno. V omarico je možno vgraditi tudi komarnik, izbirate med omarico 45° in ovalno omarico. Lamele so lahko aluminijaste ali PVC, pestra izbira barv, lahko pa jih pobarvamo v barvo po vaši želji. Upravljanje poteka z pomočjo traku ali vrvice, z pomočjo palice – monokomande ali z elektromotorjem na stikalo ali daljinsko upravljanje.

 

NOTRANJE NADOKENSKE PVC OMARICE: Montirajo se skupaj z oknom, je neodvisna od okna, vgrajena je lahko na aluminijasta, PVC ali lesena okna, primerna za novogradnje. Omarice so serijsko bele, lahko pobarvane po želji, lamele so lahko aluminijaste ali PVC, možnost že vgrajenega komarnika. Upravljanje poteka z pomočjo traku ali vrvice, z pomočjo palice – monokomande ali z elektromotorjem na stikalo ali daljinsko upravljanje. Če pa imate stare lesene omarice, se lahko zamenja samo vsebino, lamele, navijalno palico, zunanja vodila in upravljanje.

 

 

PODOMETNA ALUMINIJASTA OMARICA: Podometna omarica je najprimernejša za novogradnjo, prednost je v tem da je vgrajena pod fasado, se je ne vidi in ne kvari videza in tudi ne zmanjša vpada svetlobe v prostor. Montirana je na preklado, na prednji strani se jo izolira in naredi fasada, servisni pokrov na spodnji strani omarice pa omogoča popravilo rolete brez poškodbe fasade.

Lamele so lahko aluminijaste ali PVC, v njo je lahko vgrajen komarnik, upravljanje pa poteka z pomočjo traku ali vrvice ali na elektromotor na stikalo ali daljinsko upravljanje.

 

 

 

Ponujamo vam tudi zamenjavo dotrajanih lamel že obstoječim roletam z aluminijastimi ali PVC lamelami in ustreznimi vodili, kot tudi zamenjavo mehanizmov za upravljanje rolet.

 

Deli za rolete